TOP termékek

SolarEdge SE17K SetApp

SolarEdge SE17K SetApp
SolarEdge SE17K SetApp
Rendelhető
n: 561 697 Ft / db
br: 713 355 Ft / db
Részletek

A hagyományos napelemes rendszerek továbbfejlesztésében a SolarEdge® tervezői jelentős eredményeket könyvelhetnek el.
A SolarEdge mérnökei olyan megoldást fejlesztettek ki, melynek alkalmazásával a hagyományos fotovoltaikus rendszerek energia termelése jelentősen, akár 6–35%-kal növelhető.
A számítógépes vezérlésnek köszönhetően a stringekre eső árnyékolás, melegedés, szennyeződés, valamint a napelem modulok teljesítménykülönbségei kiegyensúlyozhatóak.
Amíg a hagyományos rendszerek esetében a napelemek sorbakötéséből álló, úgynevezett strangok általában 14-25 modul ""hosszúak"" (250 Wp) lehetnek, addig a SolarEdge optimalizált megoldásban a sorbakötött modulok száma akár 45-60 db is lehet.
Ez azért fontos, mert így kiegyensúlyozottabb a teljesítmény és kevesebb áramátalakító, inverter szükséges.
Nem utolsó sorban a csökkent strangok száma miatt, nem kevés szolár kábel megtakarítható.

Fontos tudni, hogy a SolarEdge technológia esetében az optimalizációs megoldással a rendszer szabályozása string szintjéről átkerült a napelem modulok szintjére.
Tehát a megszokott módtól eltérően, nem az inverter látja el a munkapont követést, ha nem a napelemek hátulján található DC/DC átalakító.
Ennek köszönhetően minden egyes modul teljesítménye figyelemmel követhető így értesítést kaphatunk a napelem modulok esetleges teljesítmény csökkenéséről, mely megkönnyíti a fotovoltaikus rendszer karbantartását is.

Az optimalizációs rendszer azt is lehetővé teszi, hogy több hely kihasználásával (akár időszakosan árnyékolt felületek használatával), különböző tájolású/dőlésszögű, eltérő teljesítményű vagy márkájú modulok egy stringen belül elhelyezésre kerüljenek.
Beépített Webserver Ethernet csatlakozással távfelügyelethez
SetAppos kivitel, melynél már a kommunikációhoz csak a wifi antenna készlet szükséges.
Adatok
Márka
SolarEdge
Névleges teljesítmény
17 kW
Fázisok száma
3 fázisú
Cikkszám
SE17K